dimecres, 29 de juny de 2011

El conte de la Kidi de Juliol/ El cuento de Kidi de Julio

Ja tenim a tocar el mes de Juliol i amb la Revista Kids arriba una nova aventura de la nostra amiga Kidi, aquest cop en el fons del mar, aquí la teniu en català acompanyada de la fantàstica il.lustració de Cristina de Arcos:

EL FONS DEL MAR.
Cansada de tant remar, em vaig quedar adormida. Quan em vaig despertar, vaig veure que per més que mirés al meu voltant, estava rodejada d'aigua. Notava com el ball de les onades em portaven mar endins sense que hi pogués fer res per evitar-ho. Estava una mica espantada, perquè tot i saber nedar, no havia vist mai tanta aigua junta, però al cap d'una estona, vaig veure com s'apropaven una dotzena de dofins que em transmetien una gran tranquil·litat.
-Hola!-digué en “Dufi”.
-Ets la Kidi oi? Hem sentit molt a parlar dels teus viatges i jocs...-
-Sí...- vaig contestar tímidament.
-Els dofins sabem moltes coses perquè llegim els pensaments de la gent, per això sabíem que vindries.- explicà en “Pufi”.
Llavors, em van donar unes ulleres de busseig per poder respirar a sota aigua, em van fer pujar a lloms d'en “Dufi” i em van dir:
-Agafa't fort i no tinguis por... amb nosaltres no et passarà res.-
El fons marí era impressionant, ple de coralls i peixos de colors que em saludaven alegrement. Em van portar fins a una cova on hi havia un Castell cristal·lí adornat amb petxines de totes les mides; de dins, en va sortir un cavallet de mar convidant-me a passar. Aquell castell era de les Tortugues Marines, una família molt respectada per tots en aquella zona, famoses pels seus jocs.
-Vina Kidi, no tinguis por. T'ensenyarem un joc molt divertit s'anomena “Escapa't Peixet”...-
Vam fer dos grups, els dofins feien de “peixets” i les Tortugues i jo agafats de les mans vam fer una rotllana que era la “xarxa”. El cavallet vigilava que tots complíssim les regles del joc. Quan nosaltres aixecàvem els braços volia dir que tots els dofins podien nedar a dins i a fora del cercle sense problema, quan els baixàvem volia dir que es tancava la xarxa i tots els que estaven a dins en aquell moment quedaven eliminats. Abans de començar, però, havíem de comunicar al cavallet el temps que estaríem amb els braços aixecats per no fer trampes. El primer cop que vam jugar va guanyar en “Pufi”. Després vam canviar i els “peixets” érem nosaltres i la xarxa els dofins.
No m'hauria imagina't mai que es podia jugar a sota l'aigua, però va ser molt divertit. Malauradament per mi, el temps d'oxigen que tenia s'acabava i amb molta tristor em vaig haver d'acomiadar dels meus nous amics. Un altre cop vaig pujar a lloms d'en “Dufi” que em va acompanyar fins a on era la cistella del globus.
-Té, agafa aquest cargol de mar i posa'l aprop de l'orella, sempre que estiguis lluny d'aquí i ens vulguis escoltar. -
Agraïda, em vaig acomiadar cel amunt, posant rumb a un lloc nou ple de jocs...
Il.lustració: Cristina de Arcos


Ya tenemos cerca el mes de Julio y con la Revista Kids llega una nueva aventura de nuestra amiga Kidi, en esta ocasión en el fondo el mar, seguidamente podéis leerla en castellano.

EL FONDO DEL MAR
Cansada de tanto remar, me quedé dormida. Cuando me desperté, vi que por más que mirara a mi alrededor, estaba rodeada de agua. Notaba como el baile de las olas me llevaban mar adentro sin que pudiera hacer nada para evitarlo. Estaba un poco asustada, porque a pesar de saber nadar, nunca había visto tanta agua junta, pero al cabo de un rato, vi como se acercaban una docena de delfines que me transmitían una gran tranquilidad.
-¡Hola!-dijo "Dufi".
-¿Eres Kidi verdad? Hemos oído hablar de tus viajes y juegos...-
-Sí...-contesté tímidamente.
-Los delfines sabemos muchas cosas porque leemos los pensamientos de la gente, por eso sabíamos que vendrías .- explicó "Pufi".
Entonces, me dieron unas gafas de buceo para poder respirar debajo del agua, me hicieron subir a lomos de "Dufi" y me dijeron:
-Agárrate fuerte y no tengas miedo... con nosotros no te pasará nada .-
El fondo marino era impresionante, lleno de corales y peces de colores, que me saludaban alegremente. Me llevaron hasta una cueva donde había un Castillo cristalino adornado con conchas de todos los tamaños, de dentro, salió un caballito de mar invitándome a pasar. Aquel castillo era de las Tortugas Marinas, una familia muy respetada por todos en esa zona, famosas por sus juegos.
-Ven Kidi, no tengas miedo. Te enseñaremos un juego muy divertido se llama "Escápate Pececito "...-
Hicimos dos grupos, los delfines hacían de "pececitos" y las Tortugas y yo cogidos de las manos hicimos un corro que era la "red". El caballito vigilaba que todos cumpliéramos las reglas del juego. Cuando nosotros levantábamos los brazos quería decir que todos los delfines podían nadar dentro y fuera del círculo sin problema, cuando los bajábamos quería decir que se cerraba la red y todos los que estaban dentro en ese momento quedaban eliminados. Pero antes de empezar, teníamos que comunicar al caballito el tiempo que estaríamos con los brazos levantados para no hacer trampas. La primera vez que jugamos ganó "Pufi". Después cambiamos y los "pececitos" éramos nosotros y la red los delfines.
No me habría imaginado nunca que se podía jugar bajo el agua, pero fue muy divertido. Desgraciadamente para mí, el tiempo de oxígeno que tenía se acababa y con mucha tristeza me tuve que despedir de mis nuevos amigos. Otra vez subí a lomos de"Dufi" que me acompañó hasta donde estaba la cesta del globo.
-Toma, coge este caracol de mar y ponlo cerca de la oreja, siempre que estés lejos de aquí y nos quieras escuchar. -
Agradecida, me despedí poniendo rumbo a un lugar nuevo lleno de juegos ...

2 comentaris:

  1. Molt interesants els teus contes, si hi posasis il.listracions seríen perfectes per els nens.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Pedro, algun cop si que acompanyo els contes d'il.lustracions meves però en aquest cas he posat la de la Cristina, gran il.lustradora, que acompanya el conte a la revista.
    Una abraçada:)

    ResponElimina