dilluns, 18 d’abril de 2011

L'Ocell del Nord i la Nimfa de la Foscor/ El Pájaro del Norte y la Nimfa de la Oscuridad

    Feia molts dies, que cap dels habitants del Bosc de mil colors no sabien res del follet Tinet. L'havien buscat per tots els racons, entre els matolls, a sota de cada bolet, però res. El seu amic Grana va creure que havia marxat amb l'Ocell del Nord però les seves sospites es van esvair quan se'l va trobar perseguint un cuc prop d'un arbre.
    -Hola ocellet, no has vist pas en Tinet?-
    -No, ara que ho dius fa dies que no el veig...-
Llavors va ser quan tots dos es van començar a preocupar. Si no els havia anat a veure en dies, alguna cosa li deuria haver passat. Per aquest motiu l'Ocell del Nord va recollir quatre coses del Follet, les va posar a dins d'un farcell i va anar a trobar a la Tineta.
     L'Ocell no volava molt ràpid, a més era un ocell que s'havia acostumat a viure en un ambient càlid i les baixes temperatures que hi havia on vivia la fada, no l'ajudaven gaire. Molt aviat va veure una gran fumarada de colors. Era una de les pocions de la Tineta que tenia grans coneixements de bruixeria:
     -Hola Ocell, m'alegro molt de tornar-te a veure. Vens per saber on és en Tinet?-
    -Com saps que busco en Tinet, que és amb tu?-
    -No, ja m'agradaria però sé que el té segrestat la Nimfa de la Foscor. M'ha enviat un missatge dient que no el deixarà anar si no li preparo una poció que li concedeixi ser una nimfa brillant com ho són totes les seves germanes. Fa temps un bruixot la va condemnar a viure en la foscor i la pena.-
    -I la tens aquesta poció?-va preguntar l'ocell.
    -Té aquests fruits vermells, porta-li i diga-li que cada vegada que se'n posi un a la boca, pensi en les coses boniques que havia viscut abans de ser encantada.-
    L'ocell es va apressar a fer el que li deia Tineta. La Nimfa va escoltar amb atenció totes les explicacions de l'Ocell. Es va prendre els fruits amb cura de visualitzar records bonics. Mica en mica la llum va anar tornant al seu cos i l'alegria als seus ulls. Penedida d'haver segrestat al pobre Tinet es va disculpar:
   -Us demano disculpes per tot, però la meva part fosca dominava la llum que brilla dins del meu cor. Doneu les gràcies a la Tineta de part meva i si mai necessiteu algun cosa, no dubteu en demanar-m'ho.-
   El Follet i l'ocell van acceptar les disculpes i fent una petita parada a casa la Tineta, van emprendre el viatge de tornada al seu bosc. 
   Tots van estar molt contents de tornar-los a veure i van decidir celebrar una gran festa on els arbres van dansar com mai ho havien fet.
    Hacía muchos días que ninguno de los habitantes del "Bosque de mil colores" no sabían nada del duende "Tinet". Lo habían buscado por todos los rincones, entre los matorrales, debajo de cada seta, pero nada. Su amigo "Grana" creyó que se había marchado con el Pájaro del Norte pero sus sospechas se desvanecieron cuando se lo encontró persiguiendo un gusano cerca de un árbol.
     -Hola pajarito, has visto a mi amiguito? -
     -No, y ahora que lo comentas, hace días que no le veo...-
    Entonces fue cuando ambos empezaron a preocuparse. Si no los había ido a ver en días, algo le debia haber pasado. Por este motivo, el Pájaro del Norte recogió cuatro cosas del Duende, las puso dentro de un fardo y fue a ver a "Tineta".
    El Pájaro no volaba muy rápido, además era un pájaro que se había acostumbrado a vivir en un ambiente cálido y las bajas temperaturas que había donde vivía el Hada, no le ayudaban mucho. Muy pronto vio una gran humareda de colores. Era una de las pociones de "Tineta"que tenía grandes conocimientos de brujería:
    -Hola Pájaro, me alegro mucho de volver a verte. Vienes para saber dónde está "Tinet"? -
    -¿Cómo sabes que busco a "Tinet". Está contigo? -
     -No ya me gustaría. pero sé que lo tiene secuestrado la Ninfa de la Oscuridad. Me ha enviado un mensaje diciendo que no le dejará ir si no le preparo una poción que le conceda ser una ninfa brillante, como lo son todas sus hermanas. Hace tiempo un brujo la condenó a vivir en la oscuridad y la pena.-
      -Y tienes esta poción?- Preguntó el Pájaro.
      -Toma estos frutos rojos, llévaselos y dile que cada vez que se ponga uno en la boca, piense en las cosas bonitas que había vivido antes de estar hechizada.-
     El Pájaro se apresuró a hacer lo que le decía "Tineta". La Ninfa escuchó con atención todas sus explicaciones. Se tomó los frutos con cuidado de visualizar recuerdos bonitos. Poco a poco, la luz fue volviendo a su cuerpo y la alegría a sus ojos. Arrepentida de haber secuestrado al pobre "Tinet" se disculpó:
    -Os pido disculpas por todo, pero mi parte oscura dominaba la luz que brilla dentro de mi corazón. Dad las gracias a "Tineta" de mi parte y si alguna vez necesitáis algo, no dudéis en pedírmelo.- 
    El Duende y el Pájaro aceptaron las disculpas y haciendo una pequeña parada en casa de "Tineta", emprendieron el viaje de vuelta a su bosque.    Todos estuvieron muy contentos de volver a verlos y decidieron celebrar una gran fiesta donde los árboles danzaron como nunca lo habían hecho.

6 comentaris:

 1. Hola Lurd, te he propuesto para un juego, tu que escribes me imagino que te gustara, es muy sencillo, pásate y veras.
  Me ha gustado mucho el duendecillo Tinet, a ti si que tenemos que felicitarte por lo bonito que escribes, mis felicitaciones de verdad.
  Besos.

  ResponElimina
 2. Muchas gracias Piruja! Me paso por tu blog.
  Besos!

  ResponElimina
 3. Una continuació amb un gir especial, arrencant de l'anterior, funciona perfectament també com a narració independent. Màgia, fades, i malentesos resolts amb un bon final. Pagava la pena continuar la primera part. El dibuix que acompanya el conte és molt bo. Felicitats. ^_^

  ResponElimina
 4. M'afalaga que t'agradi La Meva Perdició, em sento com una alumne a la que un professor li dóna una bona nota.
  Moltes gràcies:)

  ResponElimina
 5. Perdona Lurds, res més lluny de la meva intenció que donar-te aquesta impressió. Aquí tots estem aprenent d'alguna manera, el primer jo mateix. Només volia destacar alguns dels punts forts de la narració, que és la manera que tinc per justificar el que m'agrada o em crida l'atenció del que llegeixo.
  El relat infantil - juvenil, i en especial el què transita pels mons de fantasia és un dels gèneres que m'atrau per escriure (encara que no el practico de forma molt extensiva) i passar pel teu bloc o el de Miri4 (per posar un exemple) sempre m'ensenyen alguna cosa nova.
  ^_^ Una abraçada.

  ResponElimina
 6. Perdona tu La Meva Perdició, no volia pas dir que te les donguessis de professor, simplement volia dir, que quan fas alguna cosa que estas aprenent a fer, que et diguin que està bé, és la mateixa satisfacció de quan treus bones notes. Sento que m'hagis malinterpretat. Una abraçada :)

  ResponElimina