dimarts, 19 d’octubre de 2010

UN CONTE " EL BOSC ROIG"/ UN CUENTO "ELBOSQUE ROJO"

El "Follet Tinet" vivia des de feia molts anys dins d'una cova, amagada sota els arbres del Bosc Roig. Tenia aquest nom, perquè les fulles de totes les espècies que allà hi creixien, eren d'un color vermellós. Grans i petits, fades i follets, l'anomenaven així, però no sabien perquè eren d'aquell color.Científics de totes les contrades, havien intentat esbrinar el motiu, estudiant la zona de dalt a baix, però ningú ho havia aconseguit. Un dia que el "Follet Tinet" es va assabentar que es volia saber el perquè del color roig de les fulles dels arbres, va anar a trobar a la seva cosina "Tineta". Era una fada de bosc, només ella podria ajudar-los, però vivia molt lluny i va haver de viatjar a lloms del seu amic l'Ocell del Nord. Quan van arribar on vivia, en "Tinet" li va mostrar tot de fulles, arrels, i d'altres matolls, que s'havia emportat dins d'un sarró. La "Tineta" va començar a fer un munt de moviments i danses estranyes, al voltant de les fulles, amb una ploma d'esparver de la qual i penjaven uns cascavells que anaven fent "dring,dring,dring".    -Què, ja saps què passa?- va dir en "Tinet" cansat de tanta dansa.
   -Shhhhh! Calla,... ja veig què passa..-
   -Explica-m'ho doncs!-
   -És culpa del "Follet Grana".-
   -El "Follet Grana"?-
   -Si, té un munt de fruits vermells, plantats al jardí de casa seva que ocupa tot el sota bosc. Les arrels de tots els arbres i plantes s'alimenten d'aquest jardí, i per això les fulles són de color vermell. Però no us preocupeu, els arbres estan molt contents de tenir aquest color. Estan molt orgullosos de ser diferents, teniu un bosc, feliç de ser com és.-
   En "Tinet" molt agraït amb la seva cosina, es va acomiadar. Havien passat bastants dies entre el viatge d'anada i el de tornada, i quan va arribar al seu bosc, pràcticament no el va reconèixer ara era de color groc. De seguida va anar a veure al seu amic "Grana". Se'l va trobar rodejat de cistells plens de fruits vermells, i al jardí ara hi tenia plantades flors grogues. Li va explicar, que s'havia cansat del  color vermell i que ara preferia el groc. Més endavant tenia pensat plantar "Liles"...
   En "Tinet" va reunir a tots els habitant del bosc de seguida, els arbres semblaven contents de tenir les fulles grogues, dansaven al ritme del vent i feien molt bona cara, per aquest motiu van decidir canviar el nom al bosc, a partir d'ara i per sempre més, l'anomenarien "El bosc de mil colors".
Si voleu escoltar el conte entreu a:  Sala de lectura
                Si voleu saber més sobre de l'Ocell del Nord entreu a: L'Ocell del Nord i la Nimfa de la foscor
El "Duende Tinet" vivía desde hacía muchos años en el interior de una cueva, escondida bajo los árboles del Bosque Rojo. Se llamaba así, porque las hojas de todas las especies que allí crecían, eran de un color rojizo. Grandes y pequeños, hadas y duendes, lo llamaban así, pero no sabían por qué era de aquel color. Científicos de todas las regiones, habían intentado averiguar el motivo, estudiando la zona de arriba abajo, pero nadie lo había conseguido. Un día que llegó a oídos del "Duende Tinet" que se quería saber el porqué del color rojo de las hojas de los árboles, fue a buscar a su prima "Tineta". Era un hada de bosque, sólo ella podría ayudarles, pero vivía muy lejos y tuvo que viajar a lomos de su amigo el Pájaro del Norte. Cuando llegaron donde vivía, "Tinet" le mostró la diversidad de hojas, raíces, y otros matorrales, que llevaba dentro de un zurrón. "Tineta" empezó a hacer un montón de movimientos y danzas extrañas, alrededor de las hojas, con una pluma de gavilán de la que pendían unos cascabeles que iban haciendo "dring, dring, dring". 
   -¿Qué, ya sabes qué pasa? - Dijo "Tinet" cansado de tanta danza.
    -Shhhhh! Calla,... ya veo que pasa…
   -Pues ¡explícamelo!
   -Es culpa del "Duende Grana".
   -¿El "Duende Grana"?
   -Sí, tiene un montón de frutos rojos, plantados en el jardín de su casa, que ocupan el bajo bosque por completo. Las raíces de todos los árboles y plantas se alimentan de ese jardín, y por eso las hojas son de color rojo. Pero no os preocupéis, los árboles están muy contentos de tener ese color. Están muy orgullosos de ser diferentes, tenéis un bosque, feliz de ser como es.
"Tinet" se despidió de su prima, muy agradecido. Habían transcurrido bastantes días entre el viaje de ida y el de vuelta, y cuando llegó a su bosque, prácticamente no lo reconoció ahora era de color amarillo. Enseguida fue a ver a su amigo "Grana". Se lo encontró rodeado de cestos llenos de frutos rojos, y en el jardín ahora tenía plantadas flores amarillas. Le explicó, que se había cansado del color rojo y que ahora prefería el amarillo. Más adelante tenía pensado plantar "Lilas"...
"Tinet" se apresuró a reunir a todos los habitantes del bosque; los árboles parecían contentos de tener las hojas amarillas, danzaban al ritmo del viento y tenían buen aspecto, por lo que decidieron cambiarle el nombre al bosque, a partir de ahora y para siempre, lo llamarían "El bosque de mil colores".
Si queréis oir el cuento entrad en: Sala de lectura
Si queréis saber más sobre el Pájaro del Norte entrad en: http://lurdscontes.blogspot.com/2011/04/locell-del-nord-i-la-nimfa-de-la-foscor.html 

2 comentaris:

 1. Entren ganes de sortir a caminar i delectar-se amb les textures i llums del bosc.
  El relat té l'encant d'una fantasia propera i amable. Celebraria noves aventures amb detalls de la fada Tineta i l'ocell del Nord.
  Felicitats pel conte.

  ResponElimina
 2. Moltes gràcies. De vegades segones parts no són bones, però no descarto les noves aventures que em comentes.
  Salutacions.

  ResponElimina