dimarts, 19 d’octubre del 2010

Un conte curt de tardor

    La catifa de fulles marró, cobria els carrers grisos de la ciutat. En Pau sortia de l'escola, li havien posat molts deures, i no tenia ganes de fer-los. Arrossegava els peus per terra i anava xutant cadascuna de les fulles que es trobava. En un xut d'aquests, una, li va anar a parar a la cara, deixant-lo sense visió per uns moments. Quan la va recuperar, es va trobar en un parc que no havia vist mai.      On era? Les fulles cobrien el terra, però la resta semblava tot molt diferent:
     Els arbres mig pelats, tenien unes formes ben estranyes com d'enormes gegants que movien els braços amb la força del vent. Els bancs no eren de fusta si no fets de pinyons. El nen s'hi va apropar per agafar un. De cop es va sentir una veueta que deia:
- Eh, tu! Deixa això que és casa meva!-
- Qui parla, d'on ve aquesta veu?-
- Sóc el Follet de la tardor-
- Com hi he vingut a parar aquí? On sóc?
- No t'has mogut d'on eres. La fulla de la sort ha vingut a trobar-te i ara pots parlar amb mi. Però no em podràs veure, als follets no ens agrada que ens vegin. Ara em pots demanar un desig, però pensa-t'ho bé, no demanis el primer que et passi pel cap.-
...En Pau no sabia què demanar, en aquells moments només volia tenir els deures fets, i tot i que va dubtar, el seu desig va ser aquell.
El follet li va dir que no li semblava un bon desig, perquè si li donava els deures fets, no aprendria el que allà s'explicava i no li va voler concedir.
Però el noi va insistir i finalment el desig es va complir.
En Pau molt agraït va tornar a casa seva no se sap ben bé com, però els deures ja estaven fets. Es va passar la tarda mirant la televisió.
Al dia següent a l'escola, el mestre li va preguntar què havia après dels deures que li havia manat fer. En Pau es va posar molt nerviós, no sabia res de res. El Follet tenia raó.
- He après que mai més li demanaré a ningú que em fagi els deures. Enganyar als altres és enganyar-se a un mateix.-
  





4 comentaris:

  1. hola bon dia: aquest conte està molt be.
    l'he escollit per fer un treball però no se qui l'ha escrit.
    em podries dir el nom de l'autor sisplau?

    moltes gràcies!!

    ResponElimina
  2. quan abans em respongueu millor ho demano sisplau

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, moltes gràcies per triar el conte per fer un treball. Em pots dir alguna cosa més d'aquest treball? L'he escrit jo, em dic Lourdes Coll i sóc l'autora d'aquest bloc i de tots els contes que hi ha.
      Salutacions :)

      Elimina