dimarts, 19 d’octubre de 2010

Un altre conte curt

La rosada, encara cobria les fulles del bosc i el sol ja començava a treure el cap, però a Mina, la fada petita del bosc, que era molt dormilega, no li agradava matinar. Totes les seves companyes, els follets, els animalons, ja no sabien què fer perquè es llevés d'hora i es poses a treballar com la resta, no dues hores més tard. Això sí, després no teia mai pressa per plegar.
Un dia van decidir de fer una reunió per parlar amb ella.
-Escolta Mina, ets la única en tot el bosc, que es lleva passades les vuit del matí, i això no pot ser!- Va dir el follet més gran i savi.-Ets l'encarregada de netejar la rosada de la nit, i com que et lleves tant tard, les pobres plantes, es refreden massa estona i es posen malaltes.-
-Entre tots t'hem fabricat aquest despertador, fet amb la millor fusta que hi ha pels voltants. Només sonarà tres cops, i si no et lleves abans del tercer, cridarà a la Reina de les fades, que et portarà tres estrelletes, perquè les cuidis durant tot un dia.- 
Mina, va acceptar encantada, realment intentava cada dia llevar-se més d'hora, però la son podia més que ella.
Al matí va sonar per primer cop el nou despertador, però la fada es va girar cap a l'altre costat i va seguir dormint. I va sonar el segon, i res. No hi havia manera. Quan va sonar el tercer cop i quasi sense adonar-se, el cau on dormia es va il-luminar i aparegué la Reina una mica enfadada.
-Ejem,ejem!-
La Mina es va aixecar sobresaltada, no l'havia vist mai a la Reina, era preciosa i quin vestit més brillant!
-T'has adormit i hauràs de cuidar de les tres estrelles filles del gran Sol. Espavilat i posat a treballar!- I dient això va desaparèixer.
La Mina no s'ho acabava de creure, li semblava estar somniant, però un cop al cap la va fer reaccionar de seguida. Era l'entremaliada estrelleta mitjana, que no parava de picar-la. Després la petitona li va començar a desordenar tot el que hi havia al cau. I per postres, la més gran de totes, estava malalta i va començar a vomitar per tot arreu. Quin desgavell! 
La veritat és que va ser un dia molt dur per a la Mina, no va parar de recollir,netejar i endreçar, i quan va arribar la nit i les filles del Sol van marxar, va caure a sobre el llit cansada a més no poder.
A l'endemà, quan va sonar per primer cop el despertador, la fada va fer un bot del llit, i en uns moments ja estava netejant totes les plantes de rosada.
I així va ser com, la fada més dormilega del bosc, va aprendre a llevar-se d'hora, sobretot, perquè preferia aixecar-se al primer so, abans que tornar a cuidar durant tot un dia, les tres estrelles més entremaliades del món.
...I aquest conte ja s'ha fos.
Salut i contes!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada