dijous, 2 de maig del 2013

Les aventures de la Kidi de la revista Kids/ Las aventuras de Kidi de la revista Kids


LA MALETA
Anàvem amb la bicicleta per un camí ple de pedres quan, amb una de molt punxeguda, se'ns va rebentar la roda de la bicicleta. El bot que vam fer ens va enviar a l'altre costat del camí.
- Estàs bé?- vaig preguntar.
- Sí, sí... I tu? - digué la Kira.
- Hem d'arreglar la roda, però no sé pas com fer-ho... potser hauré de fer servir els meus poders màgics. Kira, que em sents?... Kira?- vaig cridar. Havia desaparegut!
Prop del camí vaig veure l'entrada d'una cova i vaig pensar que potser havia anat per allà. M'hi vaig endinsar i la vaig cridar. De seguida va aparèixer.
- Quin ensurt m'has donat! Em pensava que t'havia passat alguna cosa!-
- Mira què he trobat!- Digué ensenyant-me una maleta.
- D'on ha sortit això? Potser ho hauries de deixar! On ho has trobat? No sabem de qui és ni què hi ha dins. Pot ser perillós!-
Però com sempre, la Kira no em va fer cas. La va obrir. Hi havia un llibre, un bolígraf i una lot, res més.
- Que estrany...- digué pensativa la Kira.
- Què hi esperaves trobar, potser, un tresor?-
Molt decebuda, la va deixar al terra i va sortir de la cova.
- Espera'm! No vols veure de què va el llibre? Potser et pot donar alguna idea per escriure...- Vaig dir agafant la maleta i sortint a l'exterior de la cova.
Vaig treure el llibre de la maleta i el vaig obrir. Estava en blanc. Això si que era estrany. Vaig agafar la lot i la vaig engegar. No funcionava. Finalment vaig intentar escriure alguna cosa al llibre, el bolígraf no escrivia.
- Una maleta amb un llibre en blanc, una lot que no funciona i un bolígraf que no escriu...- vaig dir
Finalment, empesa per la curiositat, la Kira s'ho va venir a mirar. Va agafar-ho tot, va prémer l'interruptor de la lot i va enfocar les pàgines del llibre. Com per art de màgia, un centenar de paraules van aparèixer en aquelles fulles que semblaven completament blanques. Però tot era molt confús. Una frase que ens va cridar l'atenció va ser: “Utilitzar amb molt de compte!”
Què devien amagar aquelles pàgines d'aquell llibre màgic? Què voldria dir aquella advertència? Per què ho havien ficat tot dins la maleta i l'havien deixat en aquella cova? I... com aconseguiríem arreglar la roda?
Si ho voleu saber... No us perdeu la pròxima aventura!

Il·lustració Marina L. Aceituno
LA MALETA
Íbamos con la bicicleta por un camino lleno de piedras cuando, con una muy puntiaguda, se nos reventó la rueda de la bicicleta. El bote que hicimos nos envió al otro lado del camino.
- ¿Estás bien? - Pregunté.
- Sí, sí... Y tú? - Dijo Kira.
- Debemos arreglar la rueda, pero no sé como hacerlo... quizás tendré que usar mis poderes mágicos. ¿Kira, que me oyes? ... ¿Kira? - Grité. ¡Había desaparecido!
Cerca del camino vi la entrada de una cueva y pensé que quizás había ido por allí. Me adentré y la llamé. Enseguida apareció.
- ¡Qué susto me has dado! ¡Creía que te había pasado algo! -
- ¡Mira lo que he encontrado! - Dijo enseñándome una maleta.
- ¿De dónde ha salido eso? ¡Quizás deberías dejarla! ¿Donde la has encontrado? No sabemos de quién es ni qué hay dentro. ¡Puede ser peligroso! -
Pero como siempre, Kira no me hizo caso. La abrió. Había un libro, un bolígrafo y una linterna, nada más.
- Que extraño... - dijo pensativa Kira.
- ¿Qué esperabas encontrar, quizás, un tesoro? -
Muy decepcionada, la dejó en el suelo y salió de la cueva.
- ¡Espérame! ¿No quieres ver de qué va el libro? Quizás te puede dar alguna idea para escribir... - Dije cogiendo la maleta y saliendo al exterior de la cueva.
Saqué el libro de la maleta y lo abrí. Estaba en blanco. Eso si que era raro. Cogí la linterna y la puse en marcha. No funcionaba. Finalmente intenté escribir algo en el libro, el bolígrafo no escribía.
- Una maleta con un libro en blanco, una linterna que no funciona y un bolígrafo que no escribe... - dije
Finalmente, empujada por la curiosidad, Kira lo vino a mirar. Cogió todo, apretó el interruptor de la linterna y enfocó las páginas del libro. Como por arte de magia, un centenar de palabras aparecieron en aquellas hojas que parecían completamente blancas. Pero todo era muy confuso. Una frase que nos llamó la atención fue: "Utilizar con mucho cuidado!"
¿Que debían ocultar aquellas páginas de aquel libro mágico? ¿Qué querría decir aquella advertencia? ¿Por qué lo habían metido todo dentro de la maleta y la habían dejado en esa cueva? Y... ¿como conseguiríamos arreglar la rueda?
Si lo queréis saber... ¡No os perdáis la próxima aventura!