dilluns, 30 de maig del 2011

El conte de la Kidi de Juny / El cuento de Kidi de Junio

S'acosta un nou mes i amb ell una nova aventura de la Kidi de la revista Kids:
LA TRIBU DELS BUMBA-BIMBA

El globus perdia alçada i volava a gran velocitat degut a una forta ventada que s'havia girat de cop i volta. Amb grans dificultats em vaig enfilar per la corda arribant finalment a la cistella. Però ja era massa tard, havia perdut totalment el control del vehicle i sobrevolava el mar, apropant-m'hi cada cop més. Quan la cistella va tocar finalment l'aigua, les onades em van portar fins a una illa que semblava totalment deshabitada. La sorra de la platja estava plena de petxines que vaig decidir agafar per si em podien fer servei. Llavors va ser quan em vaig topar amb en “Bimbu”. Era un nen com tot vosaltres però tenia la pell d'un color vermellós, una llarga cabellera groga i anava vestit només amb una faldilleta de fulles taronges.
-Bumba!- em va dir.
-Hola, sóc la Kidi... que m'entens?-
-Bumba, bumba...- seguí dient. I va fugir corrent a amagar-se entre les palmeres. Tot seguit va aparèixer tota la tribu. Em vaig tornar a presentar i finalment en “Bumbo”, un altre noiet una mica més gran, em va dir:
-Bumba, benvinguda a l'illa dels “Bumba-Bimba”! En què et podem ajudar?-
-Em dic Kidi i viatjo per aprendre jocs nous... Que potser me'n podeu ensenyar algun?-
Tota la tribu es va ajuntar fent una gran rotllana, discutint, pel que vaig comprendre més tard, quin joc de tots els que sabien em podien ensenyar.
-Bumba bé! Però abans, ens has de tornar totes les petxines que has agafat sense permís.-
En aquells moments em volia fondre. Amb el cap baix i la cara més vermella que tota la tribu junta, els hi vaig tornar fins a l'última. Tot seguit van traçar una ratlla a uns dos metres de distància d'on érem i cada Bumba-Bimba va agafar una petxina i la va llançar prop de la línia. Es tractava d'apropar-se el màxim a la ratlla, sense tocar-la ni sobrepassar-la.
-Bumba, bumba, en diem el joc de “la ratlleta”...!-cridà en Bimbu. -A mi m'agrada molt jugar-hi!-
Vam passar tota la tarda jugant fins que va caure la nit. Després van encendre una gran foguera i voltejant-la, dansaven i cantaven mentre els musics de la tribu tocaven una espècie de timbals que anomenaven “Bumbús”. Finalment, ens vam estirar damunt la sorra de la platja i amb el so de les onades ens vam adormir.
Quan ens vam despertar pel matí...
-Bon dia, us estic molt agraïda per tot, però ara he de marxar. Sabeu algun lloc on pugui aprendre més jocs?- vaig preguntar.
-Bumba, bumba, al mar!- van contestar a la vegada. Llavors em van regalar un saquet ple de petxines i dos rems. Em van fer entrar a la cistella del globus i em van llençar al mar. Des de la platja em feien senyals que remés i em saludaven acomiadant-se.
AL MAR! Allà era on viuria la meva pròxima aventura.
Se acerca un nuevo mes y con él una nueva aventura de Kidi de la revista Kids:
LA TRIBU DE LOS BUMBA-BIMBA
El globo perdía altura y volaba a gran velocidad debido a un fuerte vendaval que empezó a soplar de repente. Con grandes dificultades trepé por la cuerda llegando finalmente a la cesta. Pero ya era demasiado tarde, había perdido totalmente el control del vehículo y sobrevolaba el mar, acercándome cada vez más. Cuando la cesta tocó finalmente el agua, las olas me llevaron hasta una isla que parecía totalmente deshabitada. La arena de la playa estaba llena de conchas que decidí coger por si me podían ser útiles. Entonces fue cuando me topé con "Bimbu". Era un niño como todo vosotros pero tenía la piel de un color rojizo, una larga cabellera amarilla e iba vestido sólo con una faldita de hojas naranjas.
-Bumba! - Me dijo.
-Hola, me llamo Kidi... me entiendes? -
-Bumba, bumba ...-siguió diciendo. Y huyó corriendo a esconderse entre las palmeras. A continuación apareció toda la tribu. Me volví a presentar y finalmente "Bumba", otro muchacho un poco mayor, me dijo:
-Bumba, bienvenida a la isla de los "Bumba-Bimba"! ¿En qué te podemos ayudar?-
-Me llamo Kidi y viajo para aprender juegos nuevos ... Quizás me podríais enseñar alguno?-
Toda la tribu se juntó haciendo un gran corro, discutiendo, por lo que comprendí más tarde, sobre qué juego de todos los que sabían me podían enseñar.
-Bumba bien! Pero antes, nos tienes que devolver todas las conchas que has cogido sin permiso .-
En aquellos momentos me quería fundir. Con la cabeza baja y la cara más roja que toda la tribu junta, se las devolví hasta la última. A continuación trazaron una raya a unos dos metros de distancia de donde estábamos y cada Bumba-Bimba cogió una concha y la lanzó cerca de la línea. Se trataba de acercarse al máximo a la raya, sin tocarla ni sobrepasarla.
-Bumba, bumba, lo llamamos el juego de “la rayita”...!- gritó Bimbu. -A mí me gusta mucho jugar! -
Pasamos toda la tarde jugando hasta que cayó la noche. Después encendieron una gran hoguera y rodeándola, danzaban y cantaban mientras los músicos de la tribu tocaban una especie de tambores que llamaban "Bumbús". Finalmente, nos tumbamos en la arena de la playa y con el sonido de las olas nos dormimos.
Cuándo se despertaron por la mañana...
-Buenos días, os estoy muy agradecida por todo, pero ahora me tengo que ir. Sabéis algún lugar donde pueda aprender más juegos? - Pregunté.
-Bumba, bumba, en el mar! - Contestaron a la vez. Entonces me regalaron un saquito lleno de conchas y dos remos. Me hicieron entrar en la cesta del globo y me tiraron al mar. Desde la playa me hacían señales para que remase y me saludaban despidiéndose.
EN EL MAR! Allí era donde viviría mi próxima aventura.

5 comentaris:

  1. Hola Lurd, bonita aventura la de Kidi y que bonito también lo que hace ir prendiendo juegos de todos los sitios que visita, esperamos a ver que le depara su aventura en el mar, te felicito!

    Besos!!

    ResponElimina
  2. Quién pudiera volver a ser niño. Aunque solo fuese por unos días...

    ResponElimina
  3. Hola Piruja, creo que con estos cuentos los niños pueden aprender juegos que no conocen.
    Besos!

    Garcibañez, cuanta razón tienes.
    Besos!

    ResponElimina
  4. Infatigable Kidi, cada nou capítol del seu llarg viatge és una nova troballa d'éssers fantàstics i jocs divertits. ^_^

    ResponElimina
  5. La Meva Perdició, esperem que el seu viatge segueixi durant molt temps, així cada mes tenim una nova aventura assegurada.
    Una abraçada!

    ResponElimina