dijous, 17 de febrer del 2011

El Follet Verd /El Duende Verde

Hola! Sóc el Follet Verd!   Us porto tres sorpreses: La primera és, que a partir d'avui, aquest bloc passa a ser bilingüe... I això què vol dir? Doncs que tots els posts que s'hi publiquin a partir d'ara, seran escrits en català i en castellà. Pels escrits més antics, hi ha el gadget traductor a la part esquerra del bloc, però degut a la demanda de poder llegir els contes en castellà he decidit publicar en les dos llengües. La segona sorpresa só jo, un follet molt eixerit que us portarà contes per passar-ho d'allò més bé, i tots originals! La tercera és la millor! Un conte molt curt per abans d'anar a dormir. "La petita Margarida"
 La Petita Margarida era una floreta que vivia en un test situat al balcó més alt d'un gratacels. Cada tarda, quan veia que el sol s'amagava, cridava amb totes les seves forces: BONA NIT ESTIMAT MEU! Doblegava els seus pètals i es tombava per dormir esperant un nou dia. Totes les seves companyes se'n reien sempre, però ella no feia cas. "És el meu estimat, ho sé, em mira d'una manera diferent".
Un dia el Sol va allargar tan com va poder un dels seus rajos i va aconseguir acariciar un dels pètals de Petita Margarida. Des d'aquell dia és la flor més bonica de tot el balcó, i té tot el respecte de les seves companyes que mai més s'han tornat a riure d'ella.
Bona nit, i feliços contes!

Hola! Soy el Duende Verde! Os traigo tres sorpresas: La primera es, que a partir de hoy, este blog pasa a ser bilingüe ... Y eso qué significa? Pues que todos los posts que se publiquen a partir de ahora, serán escritos en catalán y en castellano. Para los escritos más antiguos, está el gadget traductor en la parte izquierda del blog, pero debido a la demanda de poder leer los cuentos en castellano he decidido publicar en las dos lenguas. La segunda sorpresa soy yo, un duende muy espabilado que os traerá cuentos para pasarlo en grande, y todos originales! La tercera es la mejor! Un cuento muy corto para antes de ir a dormir.

"Pequeña Margarita"

 
Pequeña Margarita era una florecilla que vivía en un tiesto situado en el balcón más alto de un rascacielos. Cada tarde, cuando veía que el sol se escondía, gritaba con todas sus fuerzas: BUENAS NOCHES AMADO MIO! Cerraba sus pétalos y se giraba para dormir esperando levantarse un día más. Todas sus compañeras se reían siempre, pero ella no hacía caso. "Es mi amado, lo sé, me mira de una manera distinta".
Un día el Sol alargó tanto como pudo uno de sus rayos y logró acariciar uno de los pétalos de Pequeña Margarita. Desde aquel día es la flor más bonita de todo el balcón, y tiene todo el respeto de sus compañeras que nunca más han vuelto a reirse de ella.

Buenas noches, y felices cuentos! 

4 comentaris:

  1. Muy buenos cuentos, ¿son tuyos o de algún aut@r?
    Recibe un saludo de lo + cordial catalana.

    ResponElimina
  2. Hola maric, si son todos mios. Muchas gracias por comentar.
    Un saludo.

    ResponElimina
  3. MU buena mu bueno de DAVID BERNAL RESA VISC A LA llagosta barcelona

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies David Bernal de La llagosta.

    ResponElimina