dimecres, 1 de desembre del 2010

El conte curt :"Les galetes màgiques"

Les galetes màgiques  

Cada dia, la Mina, es llevava d’hora, per preparar unes galetes, molt especials, que després a la tarda venia al mercat del poble. Eren molt famoses, no n’hi havia cap d’igual. Portaven uns ingredients secrets, que només ella sabia, perquè la seva àvia li havia donat la recepta, amb la condició de seguir guardant aquell secret. Una fada despistada, es va deixar la recepta als peus del seu llit, una nit mentre escoltava  un dels contes que sempre explicava.
Les galetes eren màgiques, quan te les posaves a la boca, tenien el gust que desitjaves que tinguessin, quant te les empassaves, et feien oblidar per una estona, qualsevol deure,... i tornaves a ser un infant, fins que passava el seu efecte, al cap d'una estona.
La Mina les venia al mercat, amb un full que n’explicava les seves propietats.
Un dia, el noi més ric i garrepa del poble, en va voler provar una, però deia que no la pagaria, si no s’ho passava bé. La noieta, li va assegurar que s’ho passaria d’allò més bé, en cas contrari, no li cobraria ni un cèntim.
 El jove, se la va posar a la boca, i la cara li va començar a canviar al mastegar-la. En pocs segons ja estava saltant, corrent i jugant a pilota. Va passar-s’ho bé, de debò. Però quan se li va passar l’efecte, va tornar a ser el noi garrepa que era abans i es va negar a pagar-li a la nena, dient que no s'ho havia passat gaire bé tornant a ser un nen.
Llavors, va aparèixer la fada inventora de la recepta i el va convertir en un senyor molt vellet que no es podia gairebé bellugar. Només podria ser com abans si li pagava el que li debia a la Mina, i així ho va fer..., de cop, va tornar a ser jove, i apresa la lliçó, no va tornar a ser garrepa mai més.
 Fi.
Salut i contes!!!






8 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Per a quina edat seria el conte?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest conte és a per a nens de 5 o 6 anys.
      Moltes gràcies
      Salutacions :)

      Elimina
    2. M'encanta aquest conte, mai havia aconseguit que la meva germaneta em demanés tants de pics que n'hi contés un, enhoorabona!:)

      Elimina
  3. Molt bonic. Gracies per compartir-lo

    ResponElimina